Retro Blog: 2015. május

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2999 fő
  • Képek - 2649 db
  • Videók - 1754 db
  • Blogbejegyzések - 146 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,

Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2999 fő
  • Képek - 2649 db
  • Videók - 1754 db
  • Blogbejegyzések - 146 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,

Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2999 fő
  • Képek - 2649 db
  • Videók - 1754 db
  • Blogbejegyzések - 146 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,

Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2999 fő
  • Képek - 2649 db
  • Videók - 1754 db
  • Blogbejegyzések - 146 db
  • Fórumtémák - 24 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,

Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Retro Klub hírei - 2015. május

network.hu

 A strandok egy része már megnyitott, ennek örömére ismét körülnéztünk a Getty archívumában. Most az érdekesebb fürdőruhákat és bikiniket (vagy annak is beillő fürdőruhákat) gyűjtöttük össze, és bekerült pár olyan kép is, ami inkább a helyszín, a szituáció miatt fura. Vigyázat, a galériában vannak igencsak alulöltözött hölgyek is!

 

Ha a többi képre is kíváncsi, itt találja őket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://divany.hu/tejbenvajban/2015/05/17/fura_furdoruhak_a_mult_szazadbol/


Tovább 

network.hu

 1940. május 15-én, a kaliforniai San Bernardinóban Maurice és Richard McDonald megnyitotta a McDonald's Bar-B-Q nevű éttermét. Egész pontosan csak nagyjából 60 kilométerrel arréb költöztették és átnevezték apjuk vendéglátóhelyét, a The Aerodrome-ot. Évekig fejlesztették és egyszerűsítették a kiszolgálórendszerüket, a bőségesebb étlapból kihúzták a felesleges ételeket és főleg a hamburgerekre koncentráltak, azt pedig egy futószalag-szerű műveletsorral készítették a konyhájukban.

Tovább 

 

network.hu

Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!

 

 

 

Sokan ismerjük a smarnit a dédmama konyhájából, hogy is lehetne elfelejteni egy ilyen finomságot?  Ez a dédik verziójának egy turbó változata, ahol azzal csalunk, hogy a darát forró tejbe tesszük, így nem kell órákig pihentetnünk a tésztát, hanem azonnal süthetjük. Olcsó, egyszerű, laktató, mégis könnyed finomság a smarni, amelynek házias ízélményét a zsíron pirítás adja.

Tovább 

network.hu

Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!

 

 

Jöjjön egy igazi ragacsos, sűrű, édesen tejes, puha rizs. Mi a titka? Hogy ne ragadjon le, ne főjön túl a rizs, mire a tej besűrűsödik, pontos időkkel és arányokkal kell dolgoznunk! 

 

 

Tejberizs (bögrésen)
Hozzávalók:
  • fél bögre (vagy kevesebb) cukor
  • 1 csipet só
  • 4 bögre (1 l) 2,8 %-os tej
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1 púpos bögre rizs

 

Elkészítés

(A bögre 2,5 dl-es)

1.

Tovább 

network.hu

 Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!

 

 

 

A jó tejbegríz titka egyszerű: annyira szabad csak megfőnie a gríznek, hogy üvegesek, kristályszerűek maradjanak a szemek. Ez akkor következik be, ha a gríz már megpuhult, de még nem főtt túl. Ehhez pontos arányokra és arra van szükség, hogy alacsony fokozaton főzzük, mert ha csak egyszer is felforr, akkor a mutatványunk megbukott.

Tejbegríz (bögrésen)
Hozzávalók:
  • fél bögre cukor
  • 4 bögre (1 l) tej
  • fél bögre búzadara


Elkészítés

1.

Tovább 

 

network.hu

 

 Az egyik kedvenc oldalamon, a Fortepanon találtam Urbán Tamás izgalmas fotóit arról, hogy 1979-ben hogyan néztek ki a manökenek.

 

 


Képek egy manökenválogatóról 1979-ből:

 

 

 

 

 

Úgy nézik, mintha érettségizni sétált volna be fürdőruhában

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu

network.hu

Nemrég az egyik szerkesztőségi ülésünkön Grozdits kolléga meglepett néhány zenével foglalkozó könyvvel. A javarészt nyolcvanas években kiadott könyveket ismertem legalább hírből, azonban volt egy kakukktojás is, amivel egyikünk sem tudott mit kezdeni.

 


Szürke borító, a fedőlapon mindössze egy szó: Doors. Egyébként a könyv igényesen bekötött, nem esik szét, hajtogathatom akárhogy. Ellenben a könyvben semmilyen információ nincsen: se szerző, se szerkesztő, se kiadási év, se ISBN-szám, se vonalkód.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu