Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!
Jöjjön egy igazi ragacsos, sűrű, édesen tejes, puha rizs. Mi a titka? Hogy ne ragadjon le, ne főjön túl a rizs, mire a tej besűrűsödik, pontos időkkel és arányokkal kell dolgoznunk!
Tejberizs (bögrésen)
Elkészítés
(A bögre 2,5 dl-es)
1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdene forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük, állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot.
3. A tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon.
4. Kakaós-vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk. Csoki öntettel sem rossz.
Forrás: http://www.nlcafe.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Gyerekkori kedvenceink gyorsan, bögrésen 3. rész
Gyerekkori kedvenceink gyorsan, bögrésen 1. rész