Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!
Sokan ismerjük a smarnit a dédmama konyhájából, hogy is lehetne elfelejteni egy ilyen finomságot? Ez a dédik verziójának egy turbó változata, ahol azzal csalunk, hogy a darát forró tejbe tesszük, így nem kell órákig pihentetnünk a tésztát, hanem azonnal süthetjük. Olcsó, egyszerű, laktató, mégis könnyed finomság a smarni, amelynek házias ízélményét a zsíron pirítás adja.
Smarni (bögrésen)Elkészítés
1. A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban.
2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.
3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
5. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
6. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.
7. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
8. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.
9. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.
10. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.
Forrás: http://www.nlcafe.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Gyerekkori kedvenceink gyorsan, bögrésen 2. rész
Gyerekkori kedvenceink gyorsan, bögrésen 1. rész