Retro: Gyerekkori kedvenceink gyorsan, bögrésen 3. rész

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2892 fő
  • Képek - 2259 db
  • Videók - 1750 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 215 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2892 fő
  • Képek - 2259 db
  • Videók - 1750 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 215 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2892 fő
  • Képek - 2259 db
  • Videók - 1750 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 215 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2892 fő
  • Képek - 2259 db
  • Videók - 1750 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 22 db
  • Linkek - 215 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Retro Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Három nap alatt három igazi klasszikus: tejberizs, tejbegríz, smarni, ezúttal bögrésen!

 

 

 

Sokan ismerjük a smarnit a dédmama konyhájából, hogy is lehetne elfelejteni egy ilyen finomságot?  Ez a dédik verziójának egy turbó változata, ahol azzal csalunk, hogy a darát forró tejbe tesszük, így nem kell órákig pihentetnünk a tésztát, hanem azonnal süthetjük. Olcsó, egyszerű, laktató, mégis könnyed finomság a smarni, amelynek házias ízélményét a zsíron pirítás adja.

Smarni (bögrésen)
Hozzávalók 2 főre:
  • 1/3 bögre cukor
  • pici csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 csapott ek. zsír
  • 1 bögre 2,8%-os tej
  • fél bögre búzadara
  • fél bögre finomliszt

 

Elkészítés

1. A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban.

2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.

3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót.

4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

5. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.

6. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.

7. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.

8. Ismét hagyjuk egy két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.

9. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.

10. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.

 

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu

Címkék: retroédesség smarni

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu