Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Retro Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz...vagyis nosztalgiázhatsz a 60-as, 70-es, 80-as évekhez kapcsolódóan.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Retro Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vannak olyan retro konyhai eszközök, melyek egyáltalán nem hiányoznak. De a habszifon, az nagyon.
A tiramisuk és trifle-ek előtt a pohárkrémek fogalmát nagyjából a tejszínhab és annak ilyen-olyan ízesített verziói merítették ki. A tejszínhabot pedig nem a boltban vettük, de nem ám. Habszifonban készült a régi tejszínhab. Kellett hozzá egy – nagy kék műanyag ládákban tárolt, kívülről mindig vízben tocsogó – zacskós tejszín, egy szifonpatron és egy habszifon. Pár mozdulat, patronbetekerés, rázogatás, és már kész is volt az isteni tejszínhab.
Ha szerencsénk volt, még egy kis gesztenyepüré is került a tejszínhab mellé, és így el is értük a pohárkrémek csúcsát. Mint sok más régi eszköz, a habszifon is reneszánszát éli (bár a profik köreiben valószínűleg soha nem ment ki a divatból), egyre több helyen kerül elő az új generációs habszifon. Hogy aztán sima tejszínhab vagy kovászosuborka-hab készül-e benne, az már csak kísérletezőkedv kérdése.
Forrás:https://www.nlcafe.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Retró nyaklánc – ezt viseltük a ’80-as években
A legmegosztóbb retró termék, a Mese sajt
Ki mondta, hogy már nem divat? Ismét menő gyerekkorunk legnépszerűbb nadrágja!
Az igazi retró partibusz